Τα ωφέλη της μπύρας, και μια δίαιτα …


Αφού σας ‘βομβαρδίσαμε’ την προηγούμενη εβδομάδα με το αφιέρωμα για το κρασί,  ακολουθεί μία ανάρτηση για την μπύρα και τα ευεργετικά αποτελέσματα που έχει στην υγεία μας η ήπια κατανάλωση .

Στο γράφημα της παρακάτω εικόνας  φαίνεται πως  όταν πίνουμε ένα ποτήρι μπύρα την ημέρα υπάρχει βελτωση στο προσδώκιμο ζωής.  Όμως, η μεγάλη κατανάλωση έχει το αντίθετο αποτέλεσμα.

Επίσης, η παρακάτω εικόνα συνοψίζει όλα τα στοιχεία για την μπύρα, σχετικά με τα ωφέλη της και τις θετικές επιπτώσεις στην υγεία μας.

Και μετά τα τόσα καλά που μας προσφέρει διατροφικά και  ψυχολογικά η μπύρα, ας δούμε και την δίαιτα της μπύρας που μας ήρθε ως e-mail από άγνωστο αποστολέα:

Όπως όλοι ξέρουμε, μία θερμίδα απαιτείται για να θερμάνουμε 1 γραμμάριο νερό κατά έναν βαθμό C και μάλιστα από 21,5 σε 22,5 βαθμούς. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς διάνοια για να υπολογίσει ότι, ένας άνθρωπος, αν πιεί ένα ποτήρι κρύο νερό, ας πούμε στους 0 βαθμούς, χρειάζεται περίπου 200 θερμίδες για να το θερμάνει κατά έναν βαθμό. Για να το φέρει στην θερμοκρασία του σώματός του, δηλαδή 37 βαθμούς, απαιτούνται 7.400 θερμίδες (200 γραμμ. επί 37 βαθμούς διαφορά θερμοκρασίας). Αυτές τις θερμίδες αναγκάζεται να τις προσφέρει το σώμα, αφού η θερμοκρασία του σώματος πρέπει να μείνει σταθερή.

Για να το πετύχει αυτό χρησιμοποιεί την μοναδική πηγή ενέργειας που διαθέτει, δηλαδή το σωματικό λίπος. Πρέπει λοιπόν να κάψει σωματικό λίπος, για να πετύχει την θέρμανση του νερού. Η θερμοδυναμική δεν απατάται. Αν πιεί κανείς ένα μεγάλο ποτήρι μπύρα (περίπου 400 γραμμ. στους 0 βαθμούς) χάνει 14.800 θερμίδες. Τώρα πρέπει να αφαιρέσουμε τις θερμίδες που κερδίζει κανείς από την μπύρα, περίπου 800 θερμίδες για 400 γραμμ. μπύρας. Παρατηρώντας το ισοζύγιο βλέπουμε ότι χάνει περίπου 14.000 θερμίδες με ένα κρύο ποτήρι μπύρα.


Ασφαλώς η απώλεια είναι τόσο μεγαλύτερη όσο πιο κρύα είναι η μπύρα. Αυτός ο τρόπος απώλειας θερμίδων είναι πολύ πιο αποτελεσματικός από το jogging ή από το να κάνει ποδήλατο, κατά τα οποία θα χάσει μόνο 1.000 θερμίδες την ώρα. Ακόμη και το σεξ, με 100 μόνο θερμίδες ανά οργασμό, είναι, εν συγκρίσει με την μπύρα, λιγότερο αποτελεσματικό. Το να χάσουμε βάρος είναι πολύ απλό. Πρέπει απλά να πίνουμε μεγάλες ποσότητες κρύας μπύρας και η θερμοδυναμική θα αναλάβει τα υπόλοιπα. Ένα μειονέκτημα αυτής της δίαιτας είναι άν φάμε μια καυτή πίτσα, η οποία με την θερμική της ενέργεια θα μας τροφοδοτήσει ένα σωρό θερμίδες. Ο προσεκτικός αναγνώστης όμως θα έχει ήδη την λύση έτοιμη: θα πρέπει να εξισορροπήσουμε την καυτή πίτσα με αρκετή ποσότητα κρύας μπύρας!

Στην υγειά μας!!!

Πριν ξεκινήσετε όμως τη δίαιτα ας εξετάσουμε λίγο τα δεδομένα…

Στο mail μπλέκονται λίγο οι όροι κι οι υπολογισμοί 2 διαφορετικών μεγεθών : του cal (calorie=θερμίδα)  και του kcal (χιλιοθερμίδα = 1000 cal) που όμως εμείς στην καθημερινότητα μας το λέμε κι αυτό “θερμίδα” (έστω κι αν δεν στέκει επιστημονικά)

Οπότε αν κάποιος πιει το ποτήρι της μπύρας των 400γραμ. παγωμένης στους 0 βαθμούς κελσίου, ναι μεν θα χάσει 14800 cal, όμως ο οργανισμός του θα προσλάβει περίπου 800 kcal  δηλαδή 800.000 cal !! Δηλαδή μάλλον θα πάρει ….785.200 cal

by Αντικλείδι , https://antikleidi.com

Συναφές:

Επίχαρμος – μια λύση από την αρχαία Ελλάδα για την αποποίηση του χρέους 

Λουδοβίκος Των Ανωγείων, η τέχνη του γέλιου με αγνά υλικά. 

Ηλικίες … (ανέκδοτο) 

Οι σχολές των ψυχαναλυτών και τ΄ αποτελέσματα τους! 

Εργασία σε δυο Αγγλους Μαθητές!


Σχετικά Άρθρα

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

8 CommentsΣχολιάστε

  • αλλο οι μοναδες που μετρουνται (χιλιοθερμιδες) που καταναλονουμε ( kcall ) και αλλο οι θερμιδες που call που ανεβαζουν το ενε γραμμαριο νερου κατα 1 βαθμο κελσιου . Ξανα στα θρανια γρηγορα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Πράγματι έτσι είναι.
      Άλλωστε αυτό εξηγεί και η ανάρτηση στο τέλος.

  • Τελικά κρασί ή μπύρα ?

    Πάντα κομπιάζουμε όταν μας το ρωτάει ο οικοδεσπότης του σπιτιού που επισκεφτήκαμε !

    • περι ορέξεως….κολοκυθόπιτα

      θα ντρεπόμαστε ?

    • στην αρχαία αίγυπτο ο Φαραώ και οι δικοί του πίνανε μόνο κρασί, οι είλωτες (που σέρνανε τις πέτρες για τις πυραμίδες) και οι φτωχοί γενικότερα μπύρα… Βγάλε συμπέρασμα!

    • σε μένα μεγάλο ρόλο παίζει και η θερμοκρασία!
      κατακαλόκαιρο μπορεί να πιει κανείς κόκκινο κρασί??