Δεν ξέρουμε καν πως μοιάζει το σώμα μας! – Δυο πειράματα

“Στήσαμε έναν μεγάλο καθρέφτη στην ά­κρη του μακρόστενου σαλονιού ενός μεγάλου ξενοδοχείου. Αυτός έδινε την εντύπωση σε όποιον έμπαινε ότι υπήρχε ένας μακρύς διάδρομος που διέτρεχε το ξενοδοχείο και έβγαινε από την άλλη άκρη του σαλονιού. Κρεμάσαμε μεγάλα φυτά από το ταβάνι οε απόσταση ενάμιση μέτρου από το έδαφος, έτσι ώστε καθώς κά­ποιος έμπαινε στο σαλόνι, φαινόταν σαν να έμπαινε ταυτόχρονα κάποιος άλλος από την άλλη άκρη του διαδρόμου.


Το «άλλο άτο­μο» δεν αναγνωριζόταν εύκολα επειδή τα φυτά κάλυπταν το πρό­σωπο του, αλλά μπορούσε κανείς να δει καθαρά το σώμα και την κίνηση. Κάθε επισκέπτης παρατηρούσε τον άλλο «επισκέπτη» για πέντε-έξι δευτερόλεπτα πριν στραφεί αριστερά στη ρεσεψιόν.

Όταν ρωτήθηκαν αν είχαν αναγνωρίσει τον άλλο «επισκέπτη», το 85% των ανδρών απάντησε «όχι». Οι περισσότεροι άνδρες δεν εί­χαν καταφέρει να αναγνωρίσουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη, και μάλιστα κάποιος είπε: «Εννοείς αυτόν τον χοντρό,άσχημο τύ­πο;» Δεν μας εξέπληξε καθόλου το ότι το 58% των γυναικών είπε ότι επρόκειτο για καθρέφτη και ότι το 30% αποφάνθηκε ότι ο άλ­λος «επισκέπτης» φαινόταν «γνωστός».

“Οι περισσότεροι άνδρες και σχεδόν οι μισές γυναίκες δεν γνωρίζουν την όψη τους οπό τον λαιμό και κάτω.”

   (Από το βιβλίο – “ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓI Α ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ” )

– – – – –

Για τις ανάγκες μιας τηλεοπτικής εκπομπής, κάναμε ένα πείραμα με τη συνεργασία ενός τοπικού τουριστικού γραφείου. Οι τουρίστες έμπαιναν οτο γραφείο για να ζητήσουν πληροφορίες σχετικά με τα τοπικά μνημεία και άλλα τουριστικά αξιοθέατα. Τους έστελναν σε ένα γραφείο όπου μιλούσαν με έναν υπάλληλο, έναν άνδρα με ξαν­θά μαλλιά και μουστάκι που φορούσε λευκό πουκάμισο και γραβά­τα. Μετά από μερικά λεπτά συζήτησης σχετικά με τις διαδρομές, ο άνδρας έσκυβε πίσω από τον πάγκο, δήθεν για να πάρει κάποια φυλλάδια.

Ύστερα, ένας άλλος άνδρας, μελαχρινός και ξυρισμένος, με γαλάζιο πουκάμισο, ξεπρόβαλλε πίσω από τον πάγκο και συνέ­χιζε την κουβέντα από εκεί που είχε σταματήσει ο πρώτος. Το κα­ταπληκτικό είναι πως περίπου οι μισοί από τους τουρίστες δεν αντι­λήφθηκαν την αλλαγή, και οι άνδρες είχαν διπλάσιες πιθανότητες από τις γυναίκες να μην προσέξουν όχι μόνο την αλλαγή στη γλώσ­σα του σώματος, αλλά και την παρουσία ενός εντελώς διαφορετικού προσώπου!

Εκτός κι αν διαθέτετε μια έμφυτη ικανότητα ή έχετε μάθει να διαβάζετε τη γλώσσα του σώματος, το πιο πιθανό είναι πως και σ’ εσάς θα διαφεύγουν οι περισσότερες διαφορές.

___________

    Πηγή:  thelei.wordpress.com

by Αντικλείδι , http://antikleidi.wordpress.com

Συναφές: 

Η ψυχολογία της μάζας και η πολιτική της προέκταση.  

Το τέρας μέσα μας: Το πείραμα του Μίλγκραμ 

Είναι το φεγγάρι στη θέση του όταν δεν το κοιτάζει κανείς;

Διδακτική ιστορία: “Μια αγελάδα μια φορά…” 

Η φυλακή των λανθασμένων πεποιθήσεων

Σχετικά Άρθρα

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -